Haber

MGK: Türk Yüzyılı’nın başında ülkemizin güvenliği için gerekli adımlar atılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Heyeti (MGK) toplantısı sona erdi. Beştepe’deki görüşme 3 saat sürdü. Seçim sonrası bakanlıklara atanan isimler de ilk kez toplantıya katıldı. Toplantının ardından 6 maddelik açıklama yayınlandı.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin son yüzyılda yaşadığı imtihanların devletimizin temellerini sağlamlaştırdığı, milletimizin demokrasiye olan inancını, istiklal ve istikbal mücadelesindeki kararlılığını pekiştirdiği ifade edildi. Kararlılıkla atılmaya devam edileceği vurgulandı.” ifadeler kullanılmıştır.

“PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimize ve bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında bilgi, ” burada sunulmuştur. devam etti:

“Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ile kalıcı barış ve istikrarın tesisi ancak terör örgütlerinden arındırılmasıyla mümkün olacağı ifade edilmiştir. Bu amaçla yapılan çalışmalara katkı sağlayacak uluslararası iş birliğinin önemine dikkat edilmelidir. Çatışmalardan kaçan Suriyelilerin isteyerek, sadakatle ve onurlu bir şekilde vatanlarına dönebilecekleri, barış ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilecekleri kabul edilmiştir.”

DETAYLAR GELİYOR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu