Ekonomi

MGM Resorts Makao’daki artışla ilk çeyrek beklentilerinin üzerinde performans gösterdi

Önde gelen bir kumarhane işletmecisi olan MGM Resorts International, Macau işindeki güçlü performansı sayesinde Wall Street’in ilk çeyrek tahminlerini aştı. Şirketin bu dönemdeki başarısı büyük ölçüde Çin’de seyahat ve turizm harcamalarında yeniden canlanmayı teşvik eden salgın sonrası giriş kısıtlamalarının gevşetilmesine bağlanıyor.

Açıklamanın ardından MGM hisseleri genişletilmiş işlemlerde yaklaşık %3,14’lük bir artış kaydetti. MGM Çin için düzeltilmiş mülk EBITDAR’ının (Faiz, Vergi, Amortisman ve Yeniden Yapılandırma veya Kira Maliyetleri Öncesi Kazanç) bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %78 daha yüksek olduğu bildirildi.

MGM’nin İcra Kurulu Başkanı Bill Hornbuckle, şirketin 2024’ün ilk çeyreğinde, MGM Çin’deki ve özellikle Las Vegas’taki lüks resort mülklerindeki güçlü performansın etkisiyle rekor sonuçlar elde ettiğini belirtti. Buna ek olarak, şirket Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı bölgesel dalgalanmalar yaşadı ve operasyonlar Ocak ayındaki olumsuz kış havasından etkilendi. Ancak Şubat ayında hızlı bir toparlanma gözlendi ve Mart ayında daha da hızlandı.

Hafta başında bir başka kumarhane devi Caesars Entertainment da ilk çeyrek sonuçlarının Ocak ve Şubat aylarındaki hava koşullarından benzer şekilde etkilendiğini bildirdi.

MGM’nin Mali İşler Müdürü Jonathan Halkyard, kazanç sonrası yaptığı görüşmede şirketin gelecek vaat ettiğini vurguladı. New York, Japonya ve potansiyel olarak Birleşik Arap Emirlikleri gibi yerlerde “sınırlı lisans geliştirme projelerinden oluşan kıskanılacak bir boru hattından” bahsetti. Bu projelerin önümüzdeki on yıl boyunca serbest nakit akışında büyüme sağlaması bekleniyor.

Finansal performans açısından, MGM’nin Mart ayına kadar olan üç aylık dönemdeki toplam geliri %13 artarak 4,38 milyar dolara ulaştı ve analistlerin 4,24 milyar dolarlık tahminlerini aştı. Şirketin üç aylık düzeltilmiş hisse başına kârı da beklentileri aşarak 56 sentlik tahmine kıyasla 74 sent olarak gerçekleşti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sarioglan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu